FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mađarska vlada planira program smanjenja poreza od 2006.

BUDIMPEŠTA, 26. rujna 2005. (Hina/APA) - Dovršen je prijedlog proračunaza 2006., objavio je glasnogovornik mađarske vlade Andreas Batiz nakonizvanredne sjednice mađarske vlade, najavivši da će ministar financijadetaljno predstaviti dokument mađarskom parlamentu u petak.
BUDIMPEŠTA, 26. rujna 2005. (Hina/APA) - Dovršen je prijedlog proračuna za 2006., objavio je glasnogovornik mađarske vlade Andreas Batiz nakon izvanredne sjednice mađarske vlade, najavivši da će ministar financija detaljno predstaviti dokument mađarskom parlamentu u petak.

Sljedeće godine trebao bi biti pokrenut petogodišnji "najveći program smanjenja poreza u proteklih 15 godina". Prijedlog novog proračuna, pak, treba mjerama štednje osigurati odgovarajuće pokriće.

Država će izdvajati manje novca za državni aparat, pri čemu će "u džepovima građana ostati više novca", definirao je ukratko Batiz mjere štednje.

Pri koncipiranju novog proračuna vlada je polazila od pretpostavke da će BDP u 2006. porasti za četiri posto, što će omogućiti rast kupovne moći plaća za najmanje tri posto. Snažnije će rasti kupovna moć građana s najnižim primanjima, pri čemu je cilj vlade da najniža plaća ne bude ispod egzistencijalnog minimuma.

Sljedeće godine mađarski umirovljenici mogu očekivati povećanje mirovina dvostruko veće od onog utvrđenog zakonom. Kupovna moć mirovina trebala bi porasti za četiri posto.

Po riječima vladina glasnogovornika, i vlada i središnja banka računaju da će sljedeće godine prvi puta nakon dugo vremena započeti i razdoblje stabilnih cijena pa bi inflacija trebala iznositi oko dva posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙