FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za štete od bure i mraza 2,4 milijuna kuna

ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Nešto manje od 2,4 milijuna kuna,jednokratna je pomoć koju bi od države bespovratno trebali dobiti 22grada i općine kako bi djelomično ublažiti posljedice orkanskognevremena i mraza s konca prošle i početka ove godine.
ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Nešto manje od 2,4 milijuna kuna, jednokratna je pomoć koju bi od države bespovratno trebali dobiti 22 grada i općine kako bi djelomično ublažiti posljedice orkanskog nevremena i mraza s konca prošle i početka ove godine.

O dodjeli pomoći koju je predložilo Državno povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda formalno će odlučiti Hrvatski sabor.

Pogođene općine i gradovi su iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Najviši iznos pomoći - gotovo 350 tisuća kuna, predviđen je za grad Ploče, potom za općine Seget (395 tisuća kuna), Marina (284 tisuće kuna), Slivno (220 tisuća) i Blato (208.000), a najniži za Brela (3314 kuna) i Kulu Norinsku (2796 kuna).

Gradovi i općine cijeli će iznos pomoći dobiti odjednom, nakon čega su dužni tu pomoć odmah isplaćivati fizičkim i pravnim osobama kojima je nevrijeme nanijelo štetu.

Broj nevremenom zahvaćenih županija, gradova i općina bio je daleko veći, no nakon što su odbijeni zahtjevi koji nisu udovoljavali zakonskim propisima, došlo se do te brojke od dvije županije i 22 grada i općine,

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙