FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: Županija će studentima subvencionirati željezničke karte za Zagreb

SISAK, 12. rujna 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županijasubvencionirat će željezničke karte studentima koji iz Siska, Kutine iNovske putuju u Zagreb, izjavila je danas županica Marina Lovrić naprvom susretu s gradonačelnicima i općinskim načelnicima nakon ustrojanove županijske vlasti.
SISAK, 12. rujna 2005. (Hina) - Sisačko-moslavačka županija subvencionirat će željezničke karte studentima koji iz Siska, Kutine i Novske putuju u Zagreb, izjavila je danas županica Marina Lovrić na prvom susretu s gradonačelnicima i općinskim načelnicima nakon ustroja nove županijske vlasti.

Županica Lovrić je napomenula da će akciju poduprijeti grad Zagreb sufinanciranjem ZET-ovih studentskih karata za javni prijevoz i da će te karte studentima vrijediti u tzv. prvoj zoni. Pozvani su gradske uprave Siska, Kutine i Novske da u proračunima za iduću godinu planiraju dio potrebna novca za subvencioniranje željezničkog prijevoza studenata te tako podupru akciju subvencioniranog željezničkog prijevoza studenata iz tih gradova.

Najavivši reviziju županijskoga Regionalnog operativnog programa (ROP-a), preko kojega je iz Europske unije do sada izdvojeno pet milijuna eura za županijske projekte, od toga najviše za razminiranje radi izgradnje vodoopskrbnih sustava, županica je dodala da će se utvrditi prioriteti za ulaganje novih pet milijuna eura iz ROP-a. Pri tomu će, kako je navela, Županija surađivati s općinama i gradovima.

Istaknuto je da će Županija sufinancirati općinske i gradske projekte od zajedničkog interesa, kao što je Poslovna zona Marof u Lekeniku, u kojoj želi ulagati pedesetak većih tvrtaka i malih poduzetnika.

Dogovorena je da će Županija i lokalne vlasti surađivati u popravcima loših cesta te opasnih klizišta u Utolici, Selištu i Kozarici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙