FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Zadar na starim razglednicama"

ZADAR, 19. rujna 2005. (Hina) - Pred velikim brojem posjetiteljavečeras je u Zadru predstavljena knjiga "Zadar na starimrazglednicama" u nakladi zadarske Znanstvene knjižnice i riječkeizdavačke kuće "Adamić" d.o.o.
ZADAR, 19. rujna 2005. (Hina) - Pred velikim brojem posjetitelja večeras je u Zadru predstavljena knjiga "Zadar na starim razglednicama" u nakladi zadarske Znanstvene knjižnice i riječke izdavačke kuće "Adamić" d.o.o.

Tekst u knjizi napisao je zadarski novinar Abdulah Seferović, a uredio ju je Zvonimir Šuljak iz čije su zbirke u knjigu uvrštene stare razglednice grada Zadra.

Govoreći o knjizi, recenzent dr. Pavuša Vežić je istaknuo da je to sjajno i vrlo vrijedno djelo nastalo zahvaljujući velikoj zbirci razglednica u vlasništvu Zvonimira Šuljka. U knjizi s 12 poglavlja na 320 stranica nalazi se 505 različitih razglednica i dva plana grada Zadra s austrijskim, odnosno talijanskim nazivljem ulica, a u tekstu se nalaze i činjenični podatci o Zadru.

Vežić je podsjetio da je Zadar bio grad tvrđava do 1868. Tada gubi dio gradskih zidina i 90-ih godina XIX. stoljeća na njihovu mjestu nastaje nov grad. U to doba nastaju i prve razglednice koje je, kao i nastale nakon njih, moguće vidjeti u knjizi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙