FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna ljetna škola iz neuroznanosti okupila vodeće stručnjake

ZADAR, 24. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskog instituta zaistraživanje mozga Medicinskog fakulteta i Hrvatskog društva zaneuroznanost, u Zagrebu i Zadru danas je počela 2. Međunarodnu ljetnaškola i laboratorijska radionicu iz neuroznanosti, na kojoj sudjelujuvodeći stručnjaci za tu medicinsku oblast s poznatih svjetskihsveučilišta i institucija, iz 20 zemalja Europe, Amerike i Azije.
ZADAR, 24. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta i Hrvatskog društva za neuroznanost, u Zagrebu i Zadru danas je počela 2. Međunarodnu ljetna škola i laboratorijska radionicu iz neuroznanosti, na kojoj sudjeluju vodeći stručnjaci za tu medicinsku oblast s poznatih svjetskih sveučilišta i institucija, iz 20 zemalja Europe, Amerike i Azije.

Pokrovitelj Ljetne škole, koja će trajati do 4. listopada, je Svjetska organizacija za istraživanje mozga i Federacija europskih asocijacija za neuroznanost.

Predsjednik Organizacijskog odbora Međunarodne ljetne škole iz neuroznanosti i ravnatelj Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, dr. Ivica Kostović, večeras je na konferenciji za novinare u Zadru najavio kako će tijekom trajanja skupa vodeći svjetski eksperti s područja neuroznanosti, znanstvenici i istraživači prezentirati rezultate svojih istraživanja.

U radu skupa bit će obuhvaćene ključne teme poput razvitka neuronskih veza, plastičnost kortikalnih putova, razvitak memorije, a poseban naglasak bit će na transmiterskim sustavima u ljudskom mozgu, rekao je dr. Kostović.

U Međunarodnoj ljetnoj školi i laboratorijskoj radionici iz neuroznanosti sudjelovat će 26 polaznika, među kojima istaknuti stručnjak s američkog sveučilišta Yale, dr. Paško Rakić, koji će govoriti o "Kartografiji uma", te dr. Giorgio Innocenti, s Instituta iz Karoline s temom "Divlja djeca: posljedice deprivacije u ranom djetinjstvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙