FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samsung najavio ambiciozan plan ulaganja

SEUL, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Samsung Electronics najavio jeambiciozan investicijski plan u cilju izgradnje najvećeg svjetskogclustera postrojenja za proizvodnju poluvodiča do 2012.
SEUL, 29. rujna 2005. (Hina/AFP) - Samsung Electronics najavio je ambiciozan investicijski plan u cilju izgradnje najvećeg svjetskog clustera postrojenja za proizvodnju poluvodiča do 2012.

Kompanija je najavila da će uložiti 33 milijarde dolara u izgradnju osam proizvodnih pogona za čipove i jedan za razvoj i istraživanje do 2012. na svojem kompleksu u Hwaseongu, 50 kilometara južno od Seula.

Samsung Electronics, sada jedna od najvećih svjetskih elektroničkih tvrtki, priopćio je da je riječ o ulaganju u sklopu planova ostvarivanja godišnje prodaje poluvodiča do 2012. u iznosu 61 milijardu dolara, što je za 16,3 milijardi dolara više u odnosu na prošlu godinu.

"Planiramo uložiti 33 milijarde dolara kako bi stvorili najveći svjetski cluster poluvodiča", kazao je predsjednik kompanije Hwang Chang-Kyu.

Nakon dovršetka projekta 2012. Samsung će imati ukupno 24 traka za proizvodnju poluvodiča na svojem golemom kompleksu Hwaseongu, pri čemu će prva od novih traka početi s radom u prvoj polovini iduće godine.

Očekuje se da će tim projektom biti stvoreno nekih 14.000 novih radnih mjesta do 2012., najavili su iz tvrtke dodavši da će u centru za istraživanja i razvoj zaposliti ukupno 5.000 znanstvenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙