FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LG planira ulaganje u visini jedne milijarde dolara u Poljskoj

VARŠAVA, 7. rujna 2005. (Hina/dpa) - Južnokorejski elektronski div LG injegov nizozemski partner Philips izgradit će u Poljskoj pogon zaproizvodnju ultramodernih LCD monitora, izvijestili su u srijedupoljski mediji.
VARŠAVA, 7. rujna 2005. (Hina/dpa) - Južnokorejski elektronski div LG i njegov nizozemski partner Philips izgradit će u Poljskoj pogon za proizvodnju ultramodernih LCD monitora, izvijestili su u srijedu poljski mediji.

Ulaganje, čija će vrijednost po nekim procjenama premašiti 800 milijuna eura, bit će prvo te vrste u Europi i po tehnologiji i po razmjerima proizvodnje, najavio je dnevni list Gazeta Wyborcza.

Korejanci su odabrali gradić Biskupice Podgorne na jugozapadu Poljske, u blizini granice s Njemačkom i Češkom.

LG namjerava izgraditi dvije tvornice. Proizvodnja u prvoj procijenjena je na 429 milijuna eura a počet će u prvoj polovini 2007. Očekuje se da će taj pogon izravno otvoriti oko 2800 a neizravno 10 tisuća radnih mjesta.

Dvije tvornice proizvodit će panoramske LCD tv-monitore i računalne LCD monitore s ravnim ekranom. U početku će ukupna godišnja proizvodnja televizora iznositi tri milijuna komada a do 2011. planira se proširenje kapaciteta na 11 milijuna komada. Svi proizvodi bit će namijenjeni izvozu.

LG Electronics planira izgraditi i tvornicu trajnih dobara vrijednu 369 milijuna zlota koja će na tom području otvoriti još 3200 radnih mjesta.

Poljska vlada odobrit će južnokorejskoj tvrtki u razdoblju od 2006. do 2011. porezne olakšice u visini 99 milijuna zlota a tvrtka će do 2016. dobivati i poticaje za ulaganja u vrijednosti 48 milijuna zlota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙