FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi krug izraelskih zračnih napada na sjever Gaze

JERUZALEM, 24. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske zračne snagepokrenule su u subotu nove napade na sjever pojasa Gaze, a ciljan jepoligon s kojega palestinski militanti ispaljuju rakete na Izrael,objavila je vojska.
JERUZALEM, 24. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske zračne snage pokrenule su u subotu nove napade na sjever pojasa Gaze, a ciljan je poligon s kojega palestinski militanti ispaljuju rakete na Izrael, objavila je vojska.

Palestinske snage sigurnosti kažu da je napadnuto područje kod Beit Hanouna i da nema ozlijeđenih.

Ranije u subotu, izraelska vojska bombardirala je iz zraka skladišta oružja militantne skupine Hamas u izbjegličkom kampu Jabaliyja na sjeveru pojasa Gaze. Zračni napad bio je odgovor na ispaljivanje 20 raketa Kasam, kućne izrade, s područja Gaze na Izrael u kojem je u petak navečer ranjeno petero Izraelaca.

Istovremeno, izraelski ministar obrane Shaul Mofaz naredio je raspoređivanje kopnenih snaga u tom području i zatražio "oštar" odgovor na raketne napade Hamasa. Uvedena je i potpuna blokada Zapadne obale i Gaze, zbog čega tisuće Palestinaca nisu mogle doći na posao u Izrael.

Ubrzo nakon Mofazove naredbe, očevici su izvijestili o tri snažne eksplozije u Gazi i preletima izraleskih zrakoplova. Palestinsko ministarstvo unutarnjih poslova optužilo je Izrael da simuliranim zračnim udarima želi zastrašiti palestinsko stanovništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙