FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Korei poziva međunarodnu zajednicu da zaustavi "izraelsku eskalaciju"

RAMALLAH, 24. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ahmed Koreipozvao je u subotu međunarodnu zajednicu, u prvom redu SjedinjeneDržave, da "intervenira i zaustavi izraelsku eskalaciju".
RAMALLAH, 24. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski premijer Ahmed Korei pozvao je u subotu međunarodnu zajednicu, u prvom redu Sjedinjene Države, da "intervenira i zaustavi izraelsku eskalaciju".

Poziv je upućen nakon što je izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz zapovijedio izraelskoj vojsci da provede "teške" operacije u pojasu Gaze, kao odgovor na palestinske raketne napade na Izrael.

"Situacija je vrlo loša. Izrael nastavlja okruživati i blokirati pojas Gaze svojim snagama. Izraelci su odgovorni za ovu situaciju", rekao je Korei.

Odgovarajući na intenzivna bombardiranja svojeg teritorija, Izrael je pokrenuo niz zračnih napada na grad Gazu i sjeverni dio pojasa Gaze, prvi od povlačenja iz tog područja 12. rujna. Uvedena je i potpuna blokada palestinskih područja koja će ostati na snazi do daljnjega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙