FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukomet: Hrvatska - SiCG 25:25

ISTANBUL, 20. rujna 2005. (Hina) - U susretu prvog kola Europskogaprvenstva za gluhe rukometaše Hrvatska i Srbija i Crna Gora su uIstanbulu igrali 25:25 (15:11).
ISTANBUL, 20. rujna 2005. (Hina) - U susretu prvog kola Europskoga prvenstva za gluhe rukometaše Hrvatska i Srbija i Crna Gora su u Istanbulu igrali 25:25 (15:11).

Pred 300 gledatelja u dvorani Ahmet Coemert sudili su Turci Ramiz i Baykoglu.

HRVATSKA: Šagovac, Havić, Bašić 4, Jukić 1, Pajić 8 (5), Mažuran 2, M. Lušić 1, O. Lušić 5, Lončarić, Barešić, Naumoski 3, Švec, Jusić 1, Kerum.

SRBIJA I CRNA GORA: Tepavac 2 (1), Rađenović, Tutić 6, Đorđević, Drobnjak 4, Radošević 2 (1), Vujić, Pavlović 4 (2), Paliković 2, Duraković 2, Stefanović 2, Aleksić, Vujnović 1.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), SiCG 5 (4)

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, SiCG 22 minuta

Crveni kartoni: M. Lušić (Hrv, 60), Pavlović (SCG, 48)

Hrvatski gluhi rukometaši započeli su svoj nastup na Europskom prvenstvu u Istanbulu neriješenim ishodom sa SiCG (25:25) u jednoj od najlošijih utakmica olimpijskih prvaka. "Tihi Pakleni" se nisu snašli protiv čvrstog i snagatorskog rukometa koji su prikazali rukometaši iz SiCG. Izabranici Voje Bjegovića vodili su cijelu utakmicu i na kraju, što zbog vlastitih pogrešaka, a dijelom i zaslugom junaka utakmice vratara Tepavca, ostali bez dragocjenog boda, koji u sustavu "mini-lige" može biti ključan za naslov prvaka Europe.

Srpski vratar Tepavac, koji brani za drugoligaša Kikindu, držao je cijelo vrijeme svoju momčad na "životu" sa ukupno 23 obrane, a onda mu je u zadnjoj minuti uspjelo ono što se rijetko viđa na rukometnoj utakmica - zabio je kao vratar dva zgoditka. Točno minutu do kraja kod rezultata 24:23 na Tepavcu, koji je krenuo u napad, napravljen je sedmerac, koji srpski vratar realizira protiv Deana Šagovca, čijih 16 obrana ipak nije bilo dosta da pokrije greške našeg napada. U zadnjem našem napadu 35 sekundi prije isteka vremena Mario Bašić pogađa za 25:24, a onda slijedi pomalo nevjerovatna završnica. Marijo Lušić radi prekršaj za isključenje i kada su dokraja ostale svega tri sekunde lopta slučajno dolazi do Tepavca, a vratar SICG iz očaja upućuje udarac sa osam metara koji se od vratnice odbija u mrežu za konačnih 25:25.

Pet minuta prije kraja bilo je 24:20 za Hrvatsku, no previše su grešaka, pogotovu u napadu, napravili hrvatski rukometaši, koji ni u situaciji kada su imali čak tri igrača više nisu zabili, štoviše primili su zgoditak iz kontre. Uzalud su bile Bjegovićeve izmjene, gotovo cijelo drugo poluvrijeme Hrvatska je imala četiri do pet zgoditaka prednosti, ali protivnika, od kojeg su bili očito kvalitetniji, nisu uspjeli slomiti.

U srijedu "Tihi pakleni" igraju sa Rumunjskom, koja je u drugom susretu izgubila od domaćina Turske 26:19. Prije našeg dvoboja sa Rumunjima igrat će SiCG i Njemačka, brončana sa Olimpijskih igara, s kojom Hrvatska igra zadnjega dana prvenstva, 26. rujna. Nakon neriješenog ishoda sa SiCG sada je jasno da Hrvatska, ukoliko želi zlato, mora pobijediti u sve tri preostale utakmice, a moguće je da će o naslovu prvaka odlučivati razlika zgoditaka. Na EP-u nema polufinala i finala, već pet momčadi igra "svaka sa svakom" i prvak je ona ekipa koja ima najviše bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙