FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska domaćin prvog Svjetskog prvenstva za gluhe rukoemtaše

ISTANBUL, 24. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska će u proljeće 2007. bitidomaćinom prvoga Svjetskoga prvenstva za gluhe rukometaše, a još sesamo čeka formalna potvrda Međunarodnog olimpijskog odbora gluhih(IDC) koja će uslijediti do kraja ove godine, kazao je za HINU uIstanbulu predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) MarijoLušić.
ISTANBUL, 24. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska će u proljeće 2007. biti domaćinom prvoga Svjetskoga prvenstva za gluhe rukometaše, a još se samo čeka formalna potvrda Međunarodnog olimpijskog odbora gluhih (IDC) koja će uslijediti do kraja ove godine, kazao je za HINU u Istanbulu predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Marijo Lušić.

Prvenstvo će se održati najvjerovatnije u Zagrebu, a Lušić je kazao kako zasad ima načelni pristanak od 12 zemalja sa svih kontinenata. U Hrvatsku sigurno dolaze Amerikanci i Brazilci, kao i Tajvanci, nastojat ćemo dovesti Alžir, iz Europe Njemačku, Dansku, Tursku, Rumunjsku, SCG, Italiju, a imamo najavu da bi došli i Australci, koji su oformili rukometnu reprezentaciju potaknuti sjajnim igrama hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama ove godine u Melbourneu, kazao je Lušić.

On je naglasio kako u organizaciji očekuje pomoć od Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog olimpijskog odbora, ali i Hrvatskog rukometnog saveza, koji je uspješno bio organizatorom Svjetskog prvenstva za rukometašice i Europskoga prvenstva za rukometaše.

Koliko u svijetu gluhih sportaša cijene hrvatske rukometaše govori i činjenica da će Marijo Lušić 2008. ući u Izvršni odbor Europske organizacije za gluhe sportaše (EDSO) posebno zadužen za rukomet, a godinu poslije, Lušić koji je još uvijek aktivni igrač, istu funkciju bi obnašao i na svjetskoj razini.

Hrvatski gluhi rukometaši dvaput su proglašavani za najbolju momčad Hrvatske, dvostruki su olimpijski pobjednici (Rim 2001, Melbourne 2005), europski prvaci iz Rumunjske 2000., te europski doprvaci iz Reykjavika 1997.

U nedjelju će hrvatski gluhi rukometaši u 18 sati u Istanbulu igrati sa Njemačkom za naslov europskog prvaka. U zadnjem međusobnom dvoboju na OI u Melbourneu Hrvatska je uvjerljivo pobijedila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙