FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP rukomet (gluhi): Na startu protiv SCG

ISTANBUL, 19. rujna 2005. (Hina) - Hrvatsku rukometnu reprezetacijugluhih u utorak u Istanbulu s početkom u 16 sati čeka prvi dvobojEuropskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore, a tajsusret će najvjerovatnije odlučiti i o naslovu europskog prvaka.
ISTANBUL, 19. rujna 2005. (Hina) - Hrvatsku rukometnu reprezetaciju gluhih u utorak u Istanbulu s početkom u 16 sati čeka prvi dvoboj Europskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore, a taj susret će najvjerovatnije odlučiti i o naslovu europskog prvaka.

Hrvatski gluhi rukometaši, poznatiji pod nadimkom "Tihi Pakleni", u Istanbulu brane europski naslov osvojen prije četiri godine u rumunjskoj Oradei, a ove godine su u Australiji posali i olimpijski pobjednici. Kako je najveći turski grad u zadnji trenutak prihvatio domaćinstvo umjesto talijanskog Palerma, u Istanbul je stiglo svega pet reprezentacija, što je utjecalo i na sustav natjecanja. Stoga će Europsko prvenstvo biti zapravo mini-liga bez klasične završnice, pa je svaka utakmica od izuzetne važnosti.

U utorak izabranici Voje Bjegovića igraju sa Srbijom i Crnom Gorom, a dalje slijede utakmice s Rumunjskom, domaćinom Turskom i Njemačkom.

"Srbija i Crna Gora je vrlo jaka reprezentacija s kojom smo zadnji puta igrali prije pet godina na Olimpijskim igrama u Rimu. Tada smo ih jedva dobili, a sada čujem da su iznimno jaki, da im čak četiri igrača igraju u Drugoj ligi SCG, a najbolji igrač je profesionalac u Italiji. Bit će jako teško, pogotovu jer su oni majstori obrane 5+1, ali ja iznimno vjerujem u svoje momke koji možda nisu toliko fizički spremni kao prije OI u Melbourneu, no zato su puno zreliji. Spremali smo se skoro četiri mjeseca za ovo EP, odigrali 20-ak utakmica u Splitu, Trogiru, Bioradu, Crikvenici, Slavonskom Brodu i Županji, a imali smo i sedam vikend-okupljanja u Zagrebu. Od velike je važnosti bilo igranje širom Hrvatske, ne samo poradi uigravanja, već je to bio i način da ljudima pokažemo gluhe olimpijske prvake, da se svi uvjere da gluhoća umnogome nije fizički, već komunikacijski problem", izjavio je izbornik Vojo Bjegović, nakon dva naporna treninga u dvorani Ahmet Comert u istanbulskome predgrađu Atakoy, u kojoj će se igrati sve utakmice.

Dvorana je nedaleko od hotela Adela u kojem su smješteni naši rukometaši, no ipak se do je moralo u dva navrata jer su organizatori uzeli premaleno kombi-vozilo umjesto autobusa.

Na EP-u će nastupiti kompletna momčad koja je osvojila naslov olimpijskih pobjednika u Melbourneu, s izuzetkom ozlijeđenoga Nedjeljka Feljana, koji je ostao u Zagrebu, a dva su nova igrača - krilo Toni Kerum i branič Goran Čehić. Postavu predvode junaci iz Melbournea - najbolji igrač i strijelac OI Mario Bašić i najbolji gluhi vratar svijeta Dean Šagovac, Pero Jukić je zahvaljujući odličnim igrama ove sezone novi član prvoligaša Splita, a pozornost opet plijene otac i sin - predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih Marijo Lušić i njegov 16-godišnji sin Oliver, koji nastupa u kadetima prvaka Zagreba.

"Tihi Pakleni" su uvjereni u pobjedu protiv SCG, iako su ozlijeđeni Oliver Lušić (leđa), Pero Jukić (rame i palac na ruci) i Boris Gramnjak (ruka), no fizioterapeut reprezentacije Marinko Smolčić uvjeren je da će svi biti za nastup u ključnoj utakmici sa SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙