FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmetina poruka u povodu današnjeg Svjetskog dana turizma

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Povodom današnjeg obilježavanjaSvjetskog dana turizma, čija je glavna tema putovanje i prijevoz,ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta je u porucihrvatskoj javnosti između ostalog naglasio zadovoljstvo što je ovogljeta ostvarena povezanosti Zagreba i Splita autocestom, ističući kakosu stvorene pretpostavke za nastavak izgradnje suvremenih prometnicakao preduvjeta daljeg razvitka države.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Povodom današnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma, čija je glavna tema putovanje i prijevoz, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta je u poruci hrvatskoj javnosti između ostalog naglasio zadovoljstvo što je ovog ljeta ostvarena povezanosti Zagreba i Splita autocestom, ističući kako su stvorene pretpostavke za nastavak izgradnje suvremenih prometnica kao preduvjeta daljeg razvitka države.

Prepoznajući važnost putovanja za turizam, gospodarsku granu na kojoj počiva razvoj Hrvatske, hrvatska je Vlada stvorila pretpostavke za nastavak izgradnje autoceste prema Dubrovniku, a uskoro započinje i izgradnja mosta kopno-Pelješac, kojim će se spojiti svi dijelovi Hrvatske u prometnu cjelinu, naglašava Kalmeta.

Ističe i modernizaciju zračnih, morskih i riječnih luka, obnovu flote hrvatskih brodara i zračnih prijevoznika, uvođenje nagibnih i izletničkih vlakova, čime je kvaliteta i brzina stizanja na odredište sve više na usluzi svim korisnicima, osobito brojnim turistima.

Ostvarenje svih tih projekata pridonijet će, drži Kalmeta, da Hrvatska, ne samo zbog ljepote netaknutih uvala i najčišćeg mora na Mediteranu nego i zbog svoje infrastrukture, zadrži titulu najpoželjnije turističke destinacije.

Osim poruke ministra Kalmete njegovo je Ministarstvo danas uputilo i inicijativu stručnim udrugama, drugim ministarstvima, većim prijevoznicima (Croatia Airlines, Hrvatske željeznice, Jadrolinija), Hrvatskoj pošti i HTZ-u da se uključe u obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna uz prigodne manifestacije u čitavom svijetu, a na taj je datum 1970. usvojen Statut Svjetske turističke organizacije-WTO (World Travel Organization), koja djeluje kao posebna agencija UN-a.

Ove godine Svjetski dan turizma, po preporuci WTO-a, ima glavnu temu putovanje i prijevoz, a obilježava se pod motom "Putovanje i prijevoz: Od mašte Julesa Verna do stvarnosti 21. stoljeća".

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙