FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawijeva skupina preuzela odgovornost za napad na iračko ministarstvo

DUBAI, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak mreže Al-Qaida kojipredvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi preuzeo je u ponedjeljak naInternetu odgovornost za napad u kojemu su ubijena dva policajca ublizini ministarstva unutarnjih poslova u Bagdadu.
DUBAI, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Irački ogranak mreže Al-Qaida koji predvodi Jordanac Abu Musab al-Zarqawi preuzeo je u ponedjeljak na Internetu odgovornost za napad u kojemu su ubijena dva policajca u blizini ministarstva unutarnjih poslova u Bagdadu.

"Vaša braća iz brigade Abu Al-Yaman Al-Madaeni koja je dio organizacije Al-Qaida u Mezopotamiji izvela su u ponedjeljak hvale vrijedan napad na sjedište ministarstva unutarnjih poslova u središtu Bagdada", piše u priopćenju objavljenom na islamističkoj internetskoj stranici.

Operacija koju je izvelo "pet skupina postavljenih u pet sektora, uz primjenu lakog i srednjeteškog oružja" omogućila je da se "u potpunosti unište dvije nadzorne točke", dodaje se u tekstu kojega vjerodostojnost nije potvrđena.

"Mudžahedini su zatim opustošili prostorije ministarstva, uništili dva vozila i ubili devetoricu ljudi koji su se tamo zatekli", kako navodi skupina.

Skupina Zarqawija, čiju je glavu SAD ucijenio na 25 milijuna dolara, preuzela je odgovornost za mnoge napade, otmice i ubojstva u Iraku nakon pada režima Sadama Huseina u travnju 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙