FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamska vojska tvrdi da je uporabila kemijsko oružje južno od Bagdada

DUBAI, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Islamska vojska u Iraku objavilaje u srijedu navečer na svojoj internetskoj stranici da je kemijskimoružjem napala logor američkih i iračkih snaga u Madaienu, južno odBagdada.
DUBAI, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Islamska vojska u Iraku objavila je u srijedu navečer na svojoj internetskoj stranici da je kemijskim oružjem napala logor američkih i iračkih snaga u Madaienu, južno od Bagdada.

"Eskadron Islamske vojske u Iraku bombardirao je u 19.30 sati (16.30 sati po GMT-u) vojni logor američkih i iračkih snaga u Madaienu s deset kemijskih granata i 45 raketa tipa Kaćuša, kako bi osvetio našu braću u Tall Afaru", kaže Islamska vojska.

Skupina se napose istaknula otmicom stranaca, među kojima su bili francuski novinari Christian Chesnot i Georges Malbrunot, a u nekima slučajevima i ubojstvom talaca.

Tall Afar je grad na sjeverozapadu Iraka, gdje su američko-iračke snage u subotu pokrenule veliku ofenzivu kako bi iz njega protjerale pobunjenike.

Izvor u iračkom ministarstvu unutarnjih poslova izjavio je da su dva iračka civila ubijena, a najmanje 75 ih je ranjeno u srijedu predvečer u minobacačkom napadu na četvrt u Madaienu, južno od Bagdada.

Jedanaest minobacačkih granata palo je oko 20.00 sati (16.00 sati po GMT-u) na tržnicu u tom gradu, oko 25 kilometara od iračke prijestolnice, navodi izvor u iračkom ministarstvu obrane.

Napadači nisu pronađeni, prema izvorima u oba ministarstva. U Madaienu žive suniti i šijiti.

Napad se događa nakon niza atentata u kojima je smrtno stradalo 148 osoba, većina u jedanaest samoubilačkih atentata u Bagdadu za koje je odgovornost preuzela Al Qaida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙