FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

List: Izrael otvorio tajnu diplomatsku misiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

TEL AVIV, 4. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izrael je otvorio tajnudiplomatsku misiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavio je unedjelju izraelski list Haaretz pozivajući se na svojevisokopozicionirane izvore.
TEL AVIV, 4. rujna 2005. (Hina/dpa) - Izrael je otvorio tajnu diplomatsku misiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavio je u nedjelju izraelski list Haaretz pozivajući se na svoje visokopozicionirane izvore.

Prema Haaretzu, tri izraelska diplomata stigla su već sa svojim obiteljima u Dubai. Za ovu zadaću su izabrani jer imaju dvojna državljanstva i uz svoju izraelsku putovnicu još jednu.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova rekao je u nedjelju da ne može potvrditi napis lista.

Prema Haaretzu, izrelski su diplomati u Emirate ušli kao poslovni ljudi, a kao diplomati će djelovati samo u tajnosti. Međutim, spekulira list, njihova se nazočnost u Dubaiju već smatra velikim uspjehom, posebno s obzirom na najavljeni cilj izraelskog ministra vanjskih poslova Silvana Shaloma da s arapskim državama uspostavi diplomatske odnose i normalizira veze.

Izrelskim poslovnim ljudima već je dozvoljeno ući u Emirate s njihovim izraelskim putovnicama i posebnim dozvolama dubajskih vlasti, izvješćuje list.

"Postoje već desetine izraelskih poduzeća koje djeluju u Emiratima, a čitav niz će još slijediti", citira list jednog izrelskog biznismena.

Dubai trenutno investira velike iznose u razvoj visoke tehnologije, područje za koje je Izrael specijaliziran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙