FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Qaida na preuzela odgovornost za napade u Londonu

DUBAI, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Arapska satelitska tv-mrežaAl-Jazeera izvijestila je u četvrtak da je dobila videosnimku na kojojAl-Qaida, prema njezinim riječima, preuzima odgovornost za atentate uLondonu od 7. srpnja.
DUBAI, 1. rujna 2005. (Hina/AFP) - Arapska satelitska tv-mreža Al-Jazeera izvijestila je u četvrtak da je dobila videosnimku na kojoj Al-Qaida, prema njezinim riječima, preuzima odgovornost za atentate u Londonu od 7. srpnja.

Al-Jazeera je prikazala isječak na kojemu se vidi jedan od samoubojica Mohammed Sidique Khan, s turbanom na glavi, te isječak na kojemu je drugi čovjek Al-Qaide Ayman al-Zawahiri s automatskom puškom u desnoj ruci.

Mohammed Sidique Khan, 30-godišnji Britanac pakistanskog podrijetla bio je najstariji među počiniteljima napada u Londonu u kojima je 7. srpnja ubijeno 55 a ranjeno je 700 osoba.

Televizija prenosi da je Mohammed Sidique Khan iznio razloge svojih postupaka, optužujući Zapad za atentate u Londonu, u Madridu 2004. i 11. rujna 2001. u Sjedinjenim Državama "jer biraju vlade koje čine zločine protiv čovječnosti".

Zawahiri je pak "kazao da su atentati pljuska Blairovoj politici i da se tim napadima bitka prenijela na neprijateljsko područje", komentira Al-Jazeera.

Drugi čovjek Al-Qaide kritizira Europljane što su odbacili ponudu vođe Osame bin Ladena za primirje.

Na pitanje o snimci, Foreign Office zasad nije dao nikakav komentar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙