FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski navijači na Malti oslobođeni optužbi

ZAGREB/RIM, 26. rujna 2005. (Hina) - Malteški sud završio je postupakprotiv Gorana Vete i Edisa Zjaje i oslobodio ih optužbi da su bilimeđu izazivačima nereda tijekom i poslije kvalifikacijske utakmice zaSP između Malte i Hrvatske odigrane 7. rujna na stadionu u LaValletti.
ZAGREB/RIM, 26. rujna 2005. (Hina) - Malteški sud završio je postupak protiv Gorana Vete i Edisa Zjaje i oslobodio ih optužbi da su bili među izazivačima nereda tijekom i poslije kvalifikacijske utakmice za SP između Malte i Hrvatske odigrane 7. rujna na stadionu u La Valletti.

"Na ovu odluku suda policija je najavila žalbu, a odvjetnici naših navijača podnijeli su danas zahtjev za povratak putovnica", izjavila je za Hinu voditeljica konzularnih poslova u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, koje pokriva i Maltu, Lidija Lukina-Karajković, koja je nazočila ročištu na kojem su Vete i Zjajo praktički oslobođeni krivice.

Po njenim riječima sličan postupak očekuje se i u slučaju trećeg našeg navijača Bernarda Pintarića, koji uz hrvatsku ima i australsku putovnicu, ali čiji slučaj vodi drugi sudac.

"Za očekivati je da će slučaj Bernarda Pintarića razmotriti i državni odvjetnik Malte i da bi i on već ovog tjedna mogao biti slobodan", rekla je Lukina-Karajković.

Podsjetimo da su zbog nereda na stadionu bila uhićena 103 hrvatska navijača, od kojih je stotinu, da bi izbjeglo daljnje sudske postupke, priznalo krivnju i oni su iste večeri osuđeni na sedam mjeseci zatvora ili dvije godine uvjetno, te su deportirani u Hrvatsku.

Slučaj "hrvatki navijači na Malti" okončala je jučer i FIFA kaznivši Hrvatski nogometni savez sa 55.000 švicarskih franaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙