FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamid Karzai: Afganistanci danas stvaraju povijest

KABUL, 18. rujna 2005. (Reuters) - Afganistanski predsjednik HamidKarzai u nedjelju je, nakon glasovanja na prvim poslijeratnimparlamentarnim i pokrajinskim izborima u zemlji, izjavio daAfganistanci danas stvaraju povijest i određuju svoju budućnost nakon30 godina rata i stranog miješanja.
KABUL, 18. rujna 2005. (Reuters) - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u nedjelju je, nakon glasovanja na prvim poslijeratnim parlamentarnim i pokrajinskim izborima u zemlji, izjavio da Afganistanci danas stvaraju povijest i određuju svoju budućnost nakon 30 godina rata i stranog miješanja.

"To je dan samoodređenja za afganistanski narod, zato jer stvaramo povijest nakon 30 godina ratova, intervencija, okupacije i bijede", kazao je Karzai, koji je u listopadu 2004. pobjedio na predsjedničkim izborima.

"Sada Afganistan napreduje, gradi svoje gospodarstvo, svoje političke institucije, a danas zaključujemo Bonnski proces, dovršavajući temelje afganistanske države", kazao je Karzai. Bonnski proces - je međunarodni plan za demokratizaciju Afganistana, pokrenut nakon svrgavanja Talibana 2001.

"Velika je radost što danas, Bogu hvala, mi narod Afganistana biramo naš nacionalni parlament i pokrajinska vijeća nakon 30 godina teškoća, patnji i migracija", kazao je Karzai i ocjenio da će izbori biti "vrlo slobodni i transparentni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙