FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: Ubijen kandidat za nedjeljne izbore

KANDAHAR, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kandidata na parlamentarnimizborima koji se u nedjelju održavaju u Afganistanu, sedmog po redu uposljednjih pet mjeseci, ubili su talibani, javlja u petak agencijaFrance Presse pozivajući se na službene izvore.
KANDAHAR, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kandidata na parlamentarnim izborima koji se u nedjelju održavaju u Afganistanu, sedmog po redu u posljednjih pet mjeseci, ubili su talibani, javlja u petak agencija France Presse pozivajući se na službene izvore.

Naoružani muškarci su u četvrtak navečer izveli Abdula Hadija iz njegove kuće u Hazarjoftu u pokrajini Helmad nakon čega su ga ubili, izjavio je pokrajinski glasnogovornik Mohammed Wali.

"To je djelo neprijatelja Afganistana", samo je kazao Wali.

Talibani su u petak pozvali 12,5 milijuna afganistanskih birača da u nedjelju ne izađu na izbore, tvrdeći da se radi o američkoj zavjeri, upozorivši pritom Afganistance da bi prilikom glasovanja mogli stradati u napadima na američke vojnike.

U nedjelju se u Afganistanu održavaju povijesni izbori za nacionalnu skupštinu i vijeća u sve 34 provincije u toj zemlji.

Na osiguranju glasača i birališta biti će angažirano oko 22.000 vojnika predvođenih SAD-om i 10.000 mirovnjaka pod zapovjedništvom NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙