FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik NATO-a otvorio Glavni stožer organizacije u Bagdadu

BAGDAD, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Jaap de HoopScheffer u utorak je u Bagdadu otvorio Glavni stožer NATO-ove misije uIraku, izvijestili su u utorak službeni izvori.
BAGDAD, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Jaap de Hoop Scheffer u utorak je u Bagdadu otvorio Glavni stožer NATO-ove misije u Iraku, izvijestili su u utorak službeni izvori.

Glavni tajnik prisustvovao je svečanosti tijekom koje je pred zgradom Glavnog stožera podignuta zastava organizacije. Glavna zadaća Stožera bit će uspostava programa obuke iračkih časnika. Stožer je smješten u zelenoj zoni, odnosno zaštićenome dijelu smještenom u središtu glavnoga grada u kojemu se nalaze mnoga veleposlanstva, među ostalima američko i britansko te sjedište iračke vlade.

U govoru održanom časnicima NATO-a Scheffer je, među ostalim, kazao kako je ono što oni rade "od velikog značaja za zemlju i za razvoj njezinih demokratskih institucija". "Podizanje NATO-ove zastave znak je da smo na dobrome putu", rekao je De Hoop Scheffer. Ceremoniji je prisustvovao i vojni zapovjednik organizacije general James Jones.

Ured NATO-ove misije u Iraku do sada se nalazio u kompleksu zgrada američkog veleposlanstva, a sada je u zgradi bivšeg Bagdadskog kulturnog centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙