FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordon Brown otvoreno traži posao Tonyja Blaira

BRIGHTON, 26. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Gordon Brown, britanskiministar financija i potencijalni nasljednik premijera Tonyja Blaira,u ponedjeljak je najavio da će se nastaviti boriti za tržišne reformei izravno rekao kako želi biti novi britanski vođa.
BRIGHTON, 26. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Gordon Brown, britanski ministar financija i potencijalni nasljednik premijera Tonyja Blaira, u ponedjeljak je najavio da će se nastaviti boriti za tržišne reforme i izravno rekao kako želi biti novi britanski vođa.

Brownov govor na godišnjoj laburističkoj konferenciji bio je premijerskoga opsega: govorio je o Iraku i Afganistanu, a Britancima je obećao da će zaštititi njihovo blagostanje i opremiti ih za borbu protiv novih gospodarstava u uzletu, onih Kine i Indije.

Stranačkim kolegama ponudio je uglavnom retoriku.

Laburisti su na vlasti od 1997. i nadali su se da će od njega dobiti znak da se stranka vraća tradicionalnim, ljevičarskim vrijednostima.

"Jedina budućnost laburističke stranke jesu reforme", rekao je Brown na skupu u Brightonu.

Blair je, iako ga osuđuju zbog sudjelovanja u iračkome ratu, u svibnju treći put zaredom s laburistima pobijedio na izborima. Prema vlastitim riječima, on se neće ponovo kandidirati, a najavio je i bezbolan prijenos vlasti.

"Tony Blair zaslužuje poštovanje ne samo zato što je triput pobijedio na izborima, već i zato što više od desetljeća vodi laburiste", rekao je Brown.

"Isto tako, zaslužuje poštovanje jer nas je vodio kroz teške i izazovne godine i zato što je ... postavio pred stranku izazov da planira budućnost".

Upućeni promatrači ne vjeruju da će Blair otići prije 2007., ali velik broj ministara otvoreno govori o Brownu kao o Blairovu nasljedniku.

Iako ministri financija rijetko govore o tim temama, Brown je govorio o iračkome ratu koji je Blaira stajao velikoga dijela popularnosti.

"U Afganistanu, Iraku i kod kuće imat ćemo snage i odlučnosti tako da za teroriste i one koji terorizam financiraju neće biti skrovišta", rekao je Brown.

Kod kuće, rekao je, dogodine će posjetiti svaki dio Britanije kako bi saznao što ljudima treba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙