FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair zatražio ukidanje poljoprivrednih subvencija

PEKING, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairzatražio je ukidanje izvoznih subvencija za poljoprivredu u roku odpet godina, upozorivši da bi nepostizanje napretka u svjetskimtrgovinskim pregovorima u prosincu moglo biti "fatalno" za krugpregovora o liberalizaciji svjetske trgovine iz Dohe, izvijestio je uponedjeljak Financial Times (FT).
PEKING, 5. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair zatražio je ukidanje izvoznih subvencija za poljoprivredu u roku od pet godina, upozorivši da bi nepostizanje napretka u svjetskim trgovinskim pregovorima u prosincu moglo biti "fatalno" za krug pregovora o liberalizaciji svjetske trgovine iz Dohe, izvijestio je u ponedjeljak Financial Times (FT).

Blair je u ponedjeljak doputovao u Peking na godišnji sastanak na vrhu Europske Unije i Kine koji se odvija u sjeni trgovinskog spora zbog tekstilnih kvota.

Pozvao je na snažniji dijalog s Kinom očigledno nezastrašen neuspjehom dogovora o ukidanju izvoznih poticaja na srpanjskom summitu skupine G8 u Gleneaglesu, predviđajući širi sporazum o ukidanju protekcionizma.

"Trebalo bi biti moguće u Hong Kongu u prosincu dogovoriti da 2010. bude krajnji rok ", kazao je Blair za FT. "Riječ je o golemom iznosu. Nepostizanje napretka moglo bi čak biti fatalno za rundu pregovora".

Blair je pozvao zemlje u razvoju da ubrzano rade kako bi postale konkurentnije u odnosu na Kinu i Indiju, te da nastoje postići veći dijalog s njima. Sljedeći međunarodni sastanci vitalni su za unapređenje borbe protiv siromaštva, dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙