FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair ne želi priznati postojanje iračkog problema, tvrdi oporba

LONDON, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iračani na britanske snagegledaju kao na okupatore, ali britanski premijer Tony Blair ne želipriznati tu činjenicu, izjavio je u četvrtak Charles Kennedy, vođaliberalnih demokrata.
LONDON, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Iračani na britanske snage gledaju kao na okupatore, ali britanski premijer Tony Blair ne želi priznati tu činjenicu, izjavio je u četvrtak Charles Kennedy, vođa liberalnih demokrata.

"Vlada se mora sučeliti s činjenicom da je nazočnost britanskih i američkih snaga u Iraku dio problema" te zemlje, kazao je Kennedy u Blackpoolu, u Engleskoj, na zatvaranju sabora liberalnih demokrata, druge po veličini oporbene stranke u zemlji.

Liberalni demokrati su jedina veća britanska stranka koja se usprotivila napadu na Irak 2003.

"Slijepa potpora Tonyja Blaira američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu i dalje stoji života iračke građane kao i vojnike koalicije", dodao je Charles Kennedy. Britanci su u Iraku izgubili 95 vojnika.

"Nakon izgreda ovog tjedna u Basri", ustvrdio je, "ne može se više održati mit da Iračani gledaju na britanske snage kao na osloboditelje. Oni ih gledaju kao okupatore".

Britanska vojska je u ponedjeljak silom oslobodila dvojicu svojih vojnika koje je bila uhitila policija u Basri i predala šijitskoj miliciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙