FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks i Lytvyn potpisali memorandum o suradnji parlamenata

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednici hrvatskog i ukrajinskogparlamenta, Vladimir Šeks i Volodymyr Lytvyn, potpisali su uponedjeljak u Zagrebu memorandum o suradnji dvaju institucija čiji jecilj produbljivanje odnosa Sabora i Verhovne rade i razmjena iskustavana većem broju područja, doznaje se iz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednici hrvatskog i ukrajinskog parlamenta, Vladimir Šeks i Volodymyr Lytvyn, potpisali su u ponedjeljak u Zagrebu memorandum o suradnji dvaju institucija čiji je cilj produbljivanje odnosa Sabora i Verhovne rade i razmjena iskustava na većem broju područja, doznaje se iz Hrvatskog sabora.

U potpisanom memorandumu naglašava se da je cilj produbiti odnose na, između ostalog, političkom, gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i humanitarnom području, a kaže se i da će se poduprijeti razmjena posjeta parlamentaraca. Isto tako, u memorandumu se podupire suradnja parlamenata u okviru međuparlamentarnih organizacija.

Predsjednika ukrajinskog parlamenta nakon razgovora s njegovim kolegom Šeksom primio je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙