FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks i Lytvyn za širu i sustavniju suradnju Hrvatske i Ukrajine

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks i ukrajinskog parlamenta Volodymyr Lytvyn razgovarali su uponedjeljak u Zagrebu o parlamentarnoj suradnji dviju zemalja, koja ponjihovim riječima mora biti sustavnija i šira.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ukrajinskog parlamenta Volodymyr Lytvyn razgovarali su u ponedjeljak u Zagrebu o parlamentarnoj suradnji dviju zemalja, koja po njihovim riječima mora biti sustavnija i šira.

Dvojica dužnosnika slažu se da između dviju država nema otvorenih pitanja, a "izvrsne i prijateljske" bilateralne odnose trebalo bi intenzivirati na razini parlamenata, vlada i predsjednika država.

Lytvyn je izjavio kako je Ukrajina zainteresirana za hrvatska iskustva u rješavanju unutarnjopolitičkih i vanjskopolitičkih problema. To se konkretno odnosi na iskustva Hrvatske u prelasku s predsjedničkog na parlamentarni politički sustav i aktivnosti u procesu pristupa Europskoj uniji.

Šeks je posebno istaknuo dogovor s Lytvynom kako bi oba parlamenta trebala donijeti deklaracije o parlamentarnoj suradnji, koja bi po njegovim riječima dala dodatnu kvalitetu odnosima Hrvatske i Ukrajine.

Predsjednika Verhovne rade Lytvyna primit će tijekom dana hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙