FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik ukrajinskoga parlamenta u ponedjeljak u Zagrebu

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks primit će u ponedjeljak svoga kolegu, predsjednika ukrajinskeVerhovne rade Volodymyra Lytvyna, koji dolazi u dvodnevni službeniposjet Hrvatskoj, priopćeno je u petak iz Sabora.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primit će u ponedjeljak svoga kolegu, predsjednika ukrajinske Verhovne rade Volodymyra Lytvyna, koji dolazi u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, priopćeno je u petak iz Sabora.

Hrvatska i Ukrajina imaju iste vanjskopolitičke strateške ciljeve pa će pristupanje Europskoj uniji i NATO-u biti glavne teme razgovora dvojice predsjednika parlamenata, kaže se u priopćenju. Dodaje se kako će dvojica dužnosnika govoriti i o mogućnosti povećanja gospodarske razmjene za koju s obiju strana postoji jasno izražen interes, te o intenziviranju kulturne i znanstvene suradnje.

Odnosi između Hrvatske i Ukrajine tradicionalno su dobri i prijateljski. Ukrajina je bila među prvim državama koja je priznala Hrvatsku kao neovisnu državu, a brojni susreti na najvišoj državnoj, pa tako i parlamentarnoj razini pridonose daljnjem intenziviranju suradnje u političkom, gospodarskom i kulturnom pogledu, kaže se u saborskome priopćenju.

Prema priopćenju, Hrvatska i Ukrajina dobro i blisko surađuju na međunarodnom planu te u okviru europskih (VE) i regionalnih organizacija (SEI, Radna zajednica podunavskih zemalja, Dunavska komisija).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙