FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik sindikata državnih službenika s ministricom pravosuđa

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata državnihslužbenika i namještenika Ivica Ihas zatražio je danas od ministricepravosuđa Vesne Škare Ožbolt povećanje plaća sudskih službenika,posebice nakon izmjena koeficijenata ovlaštenim zemljišnoknjižnimreferentima, što je aktualiziralo problem plaća u pravosuđu, navodi seu priopćenju Sindikata.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas zatražio je danas od ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt povećanje plaća sudskih službenika, posebice nakon izmjena koeficijenata ovlaštenim zemljišnoknjižnim referentima, što je aktualiziralo problem plaća u pravosuđu, navodi se u priopćenju Sindikata.

Ihas je istaknuo da se plaće sudskih službenika sa srednjom stručnom spremom kreću između 2.500 i 2.900 kuna, a onih s višom i visokom stručnom spremom niže su od prosječne plaće.

"Parcijalnim povećanjem plaća službenicima po pojedinim resorima otvara se prostor za razgovor o korekciji koeficijenata za zaposlenike u pravosuđu, posebice s obzirom na veliki nesrazmjer plaća između sudaca i sudskih službenika", rekao je Ihas.

Ministrica Škare Ožbolt je rekla da Ministarstvo pravosuđa vodi računa o položaju sudskih službenika, te su povećane plaće onima s povećanim ovlastima i odgovornošću. Ministrica međutim drži da pitanje malih plaća državnih službenika treba rješavati na državnoj razini, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙