FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ElBaradei na čelu IAEA-e još četiri godine

BEČ, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Direktoru Međunarodne agencije zaatomsku energiju (IAEA) Mohamedu Elbaradeiju u ponedjeljak je općaskupština agencije produžila mandat na još četiri godine.
BEČ, 26. rujna 2005. (Hina/dpa) - Direktoru Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamedu Elbaradeiju u ponedjeljak je opća skupština agencije produžila mandat na još četiri godine.

Washington je ranije bio nezadovoljan stalnim Elbaradeijevim sumnjama vezanim za postojanje oružja za masovno uništenje u Iraku, što je bio povod američke invazije na tu zemlju.

U izvješču o razvoju agencije u protekle četiri godine, ElBaradei je općenito govorio o napretku, ističući ipak nezadovoljstvo nekim područjima.

Bio je "iznimno razočaran" nepostizanjem sporazuma, na UN-ovom summitu početkom rujna, o sprečavanju širenja nuklearnog oružja i o nuklearnom razoružanju.

Naveo je da su mu glavni ciljevi u idućem razdoblju normalizacija rada u Iraku, ponovno uključivanje Sjeverne Koreje u Sporazum o neširenju nuklearnog oružja i rješenje iranskog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙