FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen petojezični priručnik za ulagače

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Petojezični priručnik koji bi stranimulagačima trebao pomoći da se što lakše snađu u hrvatskim propisima iinstitucijama predstavljen je danas u Nacionalnoj i sveučilišnojbiblioteci.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Petojezični priručnik koji bi stranim ulagačima trebao pomoći da se što lakše snađu u hrvatskim propisima i institucijama predstavljen je danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci.

Četvorica autora - Brian Dinter, Darko Jardas, Oskar Skerbec i Vladimir Mamić, u priručniku "Pravni vodič za inozemne ulagače", daju kratak pregled osnovnih statističkih podataka o hrvatskom gospodarstvu, obrađuju dio trgovačkog prava, regulativu koja se tiče poticanja ulaganja, zaštite tržišnog natjecanja i intelektualnog vlasništva, prava stranaca, radno, tržišno, obvezno i stečajno pravo i dr, uz popis svih relevantnih zakona i institucija.

Na današnjem predstavljanju najavljeno je i objavljivanje vodiča na web-stranici Agencije za promicanje izvoza i ulaganja (APIU), na kojoj će se podaci ažurirati tromjesečno ili dvaput godišnje.

Autori očekuju da će priručnik doprinijeti poticanju stranih ulaganja, budući da daje upute kome se i kada obratiti.

Time će se, očekuju, izbjeći dosadašnji slučajevi demoraliziranja ulagača krivom početnom informacijom.

Kao posebnu vrijednost priručnika naglasili su njegovu petojezičnost, zbog jezične komparacije pravnih termina.

Novi je priručnik, u ime ministrice pravosuđa, pozdravio njezin pomoćnik Boris Koketi, ističući da će takav vodič poduprijeti Vladine napore u otklanjanju administrativnih prepreka u registraciji poduzetnika.

Vlada je u tom smjeru napravila niz pomaka, registraciju poduzetnika dodatno će olakšati i mogućnost javnim bilježnicima da pismena sudovima dostavljaju u elektroničkom obliku, a u najskorije će se vrijeme i zemljišno-knjižni izvatci izdavati u elektroničkom obliku, najavio je Koketi.

(Hina) xibob yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙