FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Croatia iz Cavtata s dobiti u prvom polugodištu

ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Hotelska tvrtka Hoteli Croatia izCavtata prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto dobiti od 816tisuća kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovalas gubitkom od 2,73 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjegfinancijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze.
ZAGREB, 31. kolovoza 2005. (Hina) - Hotelska tvrtka Hoteli Croatia iz Cavtata prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto dobiti od 816 tisuća kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovala s gubitkom od 2,73 milijuna kuna, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze.

Ukupni su prihodi Hotela Croatia u šest mjeseci ove godine iznosili 34,97 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje porast od 23 posto.

Pritom su poslovni prihodi porasli 16,7 posto, na 32,51 milijun kuna, od čega je najveći dio ili 21,19 milijuna kuna ostvaren od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na lanjskih šest mjeseci porast od 41,4 posto.

Od prodaje u zemlji ostvareno je pak 10,92 milijuna kuna ili 13,6 posto manje nego lani.

Najznačajniji porast u segmentu prihoda Hoteli Croatia su zabilježili kod financijskih prihoda, koji su u ovogodišnjih šest mjeseci iznosili 2,19 milijuna kuna, za razliku od lanjskih 463 tisuće kuna.

Porast polugodišnjih ukupnih prihoda Hotela Croatia pratio je i 9,6 postotni porast ukupnih rashoda, na 34,16 milijuna kuna.

U sastavu tvrtke Hoteli Croatia su dva hotelska objekta ukupnog smještajnog kapaciteta 1.040 kreveta.

Od toga se u Hotelu Croatia, kategoriziranom sa pet zvjezdica, nalazi većina kreveta (980) i soba (480), a raspolaže i sa još pet apartmana te dva predsjednička apartmana, pet restorana, pet barova, šest kongresnih dvorana i brojnim sportsko-rekreacijskim i drugim sadržajima.

Drugi hotel je Hotel Supetar, nosi dvije zvjezdice, ima 60 kreveta u 29 soba, a uz hotelske objekte nalaze se i dva restorana.

Od rujna 2001. tvrtka Hoteli Croatia je u većinskom vlasništvu porečke Plave lagune, koja danas ima 92,28 posto dionica. Plava laguna je pak u pretežitom vlasništvu (80,34 posto) tvrtke "Sutivan Investment Anstalt" iz Vaduza, koja je u stopostotnom vlasništvu Lukšić grupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙