FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoteli Haludovo poslovali sa 37,7 posto manjim gubitkom

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Hoteli Haludovo Malinska d.d. naotoku Krku prvih su šest ovogodišnjih mjeseci završili sa 7,29milijuna kuna gubitka, što je 37,7 posto manji gubitak nego li jetvrtka imala u istom razdoblju prošle godine, podaci su izpolugodišnjeg financijskog izvješća kojeg prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Hoteli Haludovo Malinska d.d. na otoku Krku prvih su šest ovogodišnjih mjeseci završili sa 7,29 milijuna kuna gubitka, što je 37,7 posto manji gubitak nego li je tvrtka imala u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz polugodišnjeg financijskog izvješća kojeg prenosi Varaždinska burza.

Hoteli Haludovo su u prvoj polovici ove godine zabilježili više nego dvostruko veće ukupne prihode, od 2,44 milijuna kuna, za razliku od lani kada su iznosili 1,09 milijuna kuna.

Tome je najviše pridonio značajni porast financijskih prihoda, sa lanjskih 565 tisuća kuna, na ovogodišnjih 1,9 milijuna kuna, a taj se porast odnosi na rast prihoda od pozitivnih tečajnih razlika. Uz to su zabilježili i 11,2 postotni porast izvanrednih prihoda, na 307 tisuća kuna.

Operativni su im prihodi od 208 tisuća kuna bili manji za oko 50 tisuća kuna nego u lanjskih šest mjeseci, čemu je pridonijelo 23,3 postotno smanjenje prihoda od prodaje u zemlji, na 184 tisuće kuna.

Porast ukupnih polugodišnjih prihoda pratilo je i smanjenje ukupnih rashoda, od gotovo 24 posto, na 9,74 milijuna kuna.

Hoteli Haludovo, nekadašnji zaštitni turistički znak Malinske na otoku Krku, koji je imao oko 1.500 kreveta, zadnje tri godine radi samo djelomice i ugostiteljski objekti su im, kako se navodi u izvješću, do lipnja bili zatvoreni.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine u toj je tvrtki, kako navode, došlo do promjene vlasničke strukture, pa tako tvrtka Sauron d.o.o. iz Malinske sada ima 71,63 posto dionica.

Slijedeći veći 'dioničar' je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), koji ima 21,98 posto dionica, dok je na trećem mjestu ciparska tvrtka (u ruskom vlasništvu) "Isleta Trading Ltd" iz Nikosie, sa 3,60 posto dionica.

Ta je tvrtka do kraja prošle godine, po podacima s Burze, u Haludovu imala većinski dionički paket od 55,47 posto dionica, dok je HFP imao tek 1,63 posto dionica.

Osim njih u vlasničkoj strukturi još su ruska kompanija "Soglasie" iz Moskve, koja je krajem 2004. imala 12,20 posto dionica, a krajem lipnja ove godine nalazi se na četvrtom mjestu po dioničkom udjelu, sa 0,79 posto dionica.

Tijekom prvih šest mjeseci ove godine smanjen je i vlasnički udjel Ruskinje Ignatove Katerine iz Moskve, sa lanjskih 9,99 posto dionica, na ovogodišnjih 0,65 posto, kao i onaj lihtenštajnske tvrtke "Boman Ag.", sa 9,36 posto, na sadašnjih 0,61 posto dionica.

Jadranski naftovod (JANAF) pak koji je krajem 2004. ima 3,72 posto dionica, krajem lipnja ove godine sada ima 0,24 posto dionica.

Odluku o promjeni vlasničke strukture donijela je Glavna skupština Hotela Haludovo, na sjednici 14. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙