FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - za srijedu, 14. rujna

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 14. rujna.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 14. rujna.

NEW YORK - Otvaranje Svjetskog sastanka na vrhu organiziranog u povodu 60. obljetnice utemeljenja Ujedinjenih naroda na kojemu će 180 šefova država i vlada razmotriti napredak u ispunjenju ciljeva Milenijske deklaracije. Slijedit će rasprava u Općoj skupštini UN-a, a predsjednik Republike Stjepan Mesić u srijedu će u New Yorku govoriti na posebnom sastanku posvećenom financiranju razvoja.

BEOGRAD - Pred Vijećem za ratne zločine nastavlja se suđenje 16-orici pripadnika Teritorijalne obrane (TO) Vukovara za ubojstvo 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari u studenome 1991. godine.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). U tijeku je tužiteljevo protuispitivanje svjedoka obrane Vojislava Šešelja, predsjednika Srpske radikalne stranke, najveće oporbene stranke u Srbiji, koji u haškom pritvoru čeka početak suđenja za ratne zločine protiv nesrba počinjene u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini.

SARAJEVO - Pred Sudom BiH počinje prvo suđenje za ratne zločine. Sudit će se bosanskom Srbinu Bobanu Šimšiću koji je optužen da je u razdoblju od travnja do lipnja 1992. godine pomagao i sudjelovao u progonu civilnog bošnjačkog stanovništva na području Višegrada u istočnoj Bosni.

MOSKVA - Moskovski sud trebao bi razmatrati žalbu Mihaila Hodorkovskog, utemeljitelja ruske naftne kompanije Jukos, osuđenog na devet godina zatvora zbog pronevjere i utaje poreza.

RIM - Međunarodni kongres o miru i ekumenskom dijalogu pod pokroviteljstvom Vatikana (do 18. rujna).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vedrana Mrša

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić-Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙