FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren vinkovački Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva

VINKOVCI, 16. rujna 2005. (Hina) - Jesenski sajam gospodarstva iobrtništva otvoren je danas u Vinkovcima u okviru 40. Vinkovačkihjeseni.
VINKOVCI, 16. rujna 2005. (Hina) - Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva otvoren je danas u Vinkovcima u okviru 40. Vinkovačkih jeseni.

Na gotovo tri tisuće metara četvornih vanjskog i unutarnjeg sajamskog prostora proizvode i usluge iz područja gospodarstva i obrtništva predstavit će u naredna tri dana 115 izlagača iz Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Vinkovački Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva otvorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Ministar Čobanković istaknuo je kako će hrvatska Vlada znati prepoznati napore koje vinkovački gospodarstvenici i lokalna zajednica čine kako bi pokrenuli i ubrzali gospodarski razvoj.

"Želimo snažan gospodarski razvoj ovoga kraja kako bi ga doveli na razinu koju on to i zaslužuje", poručio je.

Govoreći o stanju u gospodarstvu Vukovarsko-srijemske županije župan Božo Galić ustvrdio je kako su u toj županiji konačno zaustavljeni negativni gospodarski trendovi.

U zadnje vrijeme bilježi se najveći porast zaposlenosti u Hrvatskoj, ali smo unatoč tomu još uvijek jedna od županija s najvećim brojem nezaposlenih, rekao je Galić dodajući kako je u prvih osam mjeseci ove godine broj nezaposlenih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji s 19 tisuća smanjen na 18.000.

Također je napomenuo kako je u istom razdoblju kredite za investicijski razvoj podiglo 60 vukovarsko-srijemskih obrtnika i poduzetnika, rekavši kako će Županija nastaviti s provedbom programa sufinanciranja obrtnika i poduzetnika jer se, kako je ocijenio, takav način podupiranja gospodarskog razvoja pokazao učinkovitim.

Vinkovački Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva održava se do 18. rujna.

(Hina) xzdra yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙