FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kralj Mswati III. odabrao 13. suprugu

MBANGWENI, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kralj Swazilanda Mswati III.(37), posljednji apsolutni vladar subsaharske Afrike, odabrao je17-godišnju djevojku za novu, 13. suprugu, priopćio je u nedjeljuglasnogovornik monarha.
MBANGWENI, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kralj Swazilanda Mswati III. (37), posljednji apsolutni vladar subsaharske Afrike, odabrao je 17-godišnju djevojku za novu, 13. suprugu, priopćio je u nedjelju glasnogovornik monarha.

Sretna odabranica Phindile Nkambule položila je u lipnju svoje školske ispite kako bi mogla ući u kraljevsku kuću. Njezin identitet otkriven je ovog vikenda na tradicionalnoj svečanosti.

"Nkambule je ovdje da ispuni svoje kraljevske dužnosti. Ne smijem vam otkriti točnu prirodu tih dužnosti, no ona je kraljeva gošća", prokomentirao je glasnogovornik Ntfonjeni Dlamini.

Informacija je otkrivena sudjelovanjem buduće supruge na zajedničkom plesu u čast Mswatija III. koji je okupio gotovo 4000 djevica golih grudi u Mbangweniju.

Kako nalaže tradicija, kralj će se službeno oženiti djevojkom kad zatrudni.

Mswati III, otac 27 djece, oženio se u lipnju za dvanaestu suprugu, 16-godišnjakinju, manje od tri tjedna nakon jedanaestog braka. Dvije supruge trenutno su mu u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙