FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kralj Beaujolaisa niječe prijevaru u proizvodnji

PARIZ, 27. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Francuski kralj BeaujolaisaGeorge Duboeuf, koji se nalazi pod istragom za miješanje njegovavrhunskog vina kontroliranog porijekla s vrstom slabije kvalitete,izjavio je u subotu da je do miješanja došlo greškom ali da to vinonije nikada nije pušteno u prodaju.
PARIZ, 27. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Francuski kralj Beaujolaisa George Duboeuf, koji se nalazi pod istragom za miješanje njegova vrhunskog vina kontroliranog porijekla s vrstom slabije kvalitete, izjavio je u subotu da je do miješanja došlo greškom ali da to vino nije nikada nije pušteno u prodaju.

Glasnogovornica tvrtke izjavila je da policija istražuje je li Duboeufova tvrtka, koja je pokrenula svjetsku pomamu za vinom Beaujolais Nouveau, prevarila potrošače stavljajući na tržište vino niže kvalitete pod oznakom vrhunskog vina.

Duboeuf je u svojoj izjavi rekao da je jedan zaposlenik, koji je napustio tvrtku, napravio grešku ali da je proizvodnja zaustavljena prije no što je vino dospjelo na tržište.

Vino koje se našlo pod istragom, vrhunsko vino Beaujolais 2004, u godišnjoj Duboeufovoj proizvodnji od oko 25 milijuna boca sudjeluje s oko 300.000 litara, rekla je glasnogovornica tvrtke i napomenula da nije riječ o vinu Beaujolais Nouveau, najpoznatijem proizvodu iz područja Villefranche-sur-Saonea na istoku Francuske.

Povjerenje potrošača od ključne je važnosti za francuske proizvođače vina koji su našli pod pritiskom uslijed prevelike proizvodnje, smanjenja potrošnje u domovini i sve veće konkurencije iz zemalja "Novog svijeta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙