FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kralj Aabdulah ne želi da mu ljube ruku

RIJAD, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Novi saudijski kralj Abdulahporučio je svojim sunarodnjacima kako ne želi da mu ljube ruku, što jedosad bio tradicionalan znak poštovanja, jer je takvo ponašanjeponižavajuće i u suprotnosti s islamskim učenjem, prenosi saudijskitisak.
RIJAD, 11. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Novi saudijski kralj Abdulah poručio je svojim sunarodnjacima kako ne želi da mu ljube ruku, što je dosad bio tradicionalan znak poštovanja, jer je takvo ponašanje ponižavajuće i u suprotnosti s islamskim učenjem, prenosi saudijski tisak.

"Ljubljenje ruke je strano našim vrijednostima i moralu, a ne prihvaćaju ga slobodne i uzvišene duše", rekao je kralj tijekom posjeta izaslanstva koje mu je došlo čestitati na preuzimanju kraljevskih počasti.

"Kada netko ljubi ruku onda se mora pokloniti, što je kršenje Božjih zakona. Vjernici se ne klanjaju nikome do Bogu", naglasio je on.

"Proglašavam potpuno odbacivanje ovakve navike, i tražim od svih da se suzdrže od ljubljenja ruku, osim kada je u pitanju iskazivanje ljubavi roditeljima", poručio je kralj Abdulah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙