FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abdulah II. za nultu toleranciju prema islamističkim ekstremistima

NEW YORK , 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdulah II. upetak se na tribini održanoj u sklopu summita UN-a javno založio zanultu toleranciju prema islamističkim ekstremistima te je na marginamasummita razgovarao s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, prenose usubotu agencije.
NEW YORK , 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Jordanski kralj Abdulah II. u petak se na tribini održanoj u sklopu summita UN-a javno založio za nultu toleranciju prema islamističkim ekstremistima te je na marginama summita razgovarao s izraelskim premijerom Arielom Sharonom, prenose u subotu agencije.

"Ključna mjera je uspostavljanje nulte tolerancije prema onima koji se zalažu za ekstremizam", rekao je jordanski kralj posljednjeg dana summita UN-a tijekom kojega se obilježila šezdeseta godišnjica postojanja svjetske organizacije.

"Jordan radi s međunarodnom muslimanskom zajednicom na suzbijanju ekstremističkog tumačenja islama. Mi želimo da istinski, umjereni i tradicionalni islam zamijeni onaj fundamentalistički, militantni i radikalni, posvuda u svijetu i kod svih muslimana", rekao je.

Na marginama summita Abdulah II. je razgovarao s izraelskim premijerom Arielom Sharonom od kojega je zatražio da poduzme daljnje korake nakon izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze. Izraelskom je premijeru Abdulah II. rekao kako je "povlačenje iz Gaze (završeno u ponedjeljak) hrabar potez koji daje nadu za uspostavljanje mira u regiji" te dodao da smatra kako bi sada "trebalo uslijediti i povlačenje sa Zapadne obale."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙