FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa primio jordanskog kralja Abdulaha II.

RIM, 12. rujna 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. primio je danasjordanskog kralja Abdulaha II., koji je bio u pratnji supruge,kraljice Ranije, u apostolskoj palači u Castelgandolfu pokraj Rima.
RIM, 12. rujna 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. primio je danas jordanskog kralja Abdulaha II., koji je bio u pratnji supruge, kraljice Ranije, u apostolskoj palači u Castelgandolfu pokraj Rima.

Riječ je o posebno važnom susretu, kako se ističe u Vatikanu, zbog brojnih pitanja i tema od zajedničkog interesa Jordana i Svete Stolice.

Jordan je jedna od rijetkih arapskih zemalja u kojoj kršćanska manjina živi u uvjetima tolerancije i poštovanja. Želja hašemitskog kralja je pospješiti vjerski suživot i zaustaviti pojave ekstremizma koje postoje i u toj zemlji.

Papa i Abdullah II. su, kako je izjavio jordanski kralj, razgovarali i o iračkom pitanju i teškoćama u stvaranju Ustava poslije vlasti Sadama Huseina, kao i o problemima vjerske slobode u arapskim zemljama te o srednjoistočnoj krizi u cijelosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙