FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Česi izgradili vjeveričji most

PRAG, 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vlasti češkog grada Sokolovaizgradile su 1500 eura vrijedan most za vjeverice, kako bi ihzaštitili od prelaženja preko jedne prometne ceste, ali nisu sasvimsigurne kako će ga te životinjice koristiti.
PRAG, 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Vlasti češkog grada Sokolova izgradile su 1500 eura vrijedan most za vjeverice, kako bi ih zaštitili od prelaženja preko jedne prometne ceste, ali nisu sasvim sigurne kako će ga te životinjice koristiti.

Radi se o visećem mostu, postavljenom sedam metara iznad zemlje, s kablovima zakačenim za dva stabla, koji premošćuje cestu koja na dva dijela razdvaja veliki gradski park u Sokolovu, na zapadu Češke.

"Ovaj most jedinstven je u svijetu. Osobno sam vidio kako dvije vjeverice u zadnja dva mjeseca bivaju pregažene i osjećao sam da moram nešto poduzeti", rekao je gradonačelnik Karel Jakobec.

"Umjesto da vjeverice silaze s drveća i prelaze cestu trebale bi preći preko nje. To nam je plan. Ali nismo sasvim sigurni hoće li funkcionirati", dodao je Jakobec.

Inače, vjeverice su u Češkoj zaštićena vrsta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙