FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlinska četvrt dobiva ulicu koja će nositi ime Franka Zappe

BERLIN , 4. rujna 2005. (Hina/AFP) - Uprava njemačkog grada Berlinarazmatra mogućnost da jednu ulicu u prigradskoj četvrti nazove imenomFranka Zappe, pokojne američke rock zvijezde, pjevača koji je bio iostao vrlo popularan u bivšem europskom istočnom komunističkom bloku,prenosi list Berliner Zeitung.
BERLIN , 4. rujna 2005. (Hina/AFP) - Uprava njemačkog grada Berlina razmatra mogućnost da jednu ulicu u prigradskoj četvrti nazove imenom Franka Zappe, pokojne američke rock zvijezde, pjevača koji je bio i ostao vrlo popularan u bivšem europskom istočnom komunističkom bloku, prenosi list Berliner Zeitung.

Tim bi povodom u Berlin trebali doputovati Zappini sinovi koji će prisustvovati otkrivanju ploče s njegovim imenom u četvrti Marzahn, odnosno sadašnjoj 13 ulici koja će nositi ime njihova oca, u skladu sa željom lokalne udruge koja je od gradske uprave nedavno zatražila da razmotri njihov zahtjev.

Glazba Franka Zappe, koji je umro 1993. od raka u 53. godini, vezuje se uz razdoblje previranja sedamdesetih i osamdesetih godina u bivšim komunističkim zemljama istočne Europe, posebno u Republici Češkoj. Jedan od velikih ljubitelja Zappine muzike bivši je disident i sadašnji češki predsjednik Vaclav Havel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙