FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vaclav Klaus počeo predsjednički posjet Hrvatskoj

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Svečanim vojnim postrojavanjem iintoniranjem državnih himni ispred zgrade Ureda predsjednika naPantovčaku gdje ga je dočekao njegov domaćin, predsjednik RepublikeStipe Mesić, češki predsjednik Vaclav Klaus počeo je u utoraktrodnevni posjet Hrvatskoj.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Svečanim vojnim postrojavanjem i intoniranjem državnih himni ispred zgrade Ureda predsjednika na Pantovčaku gdje ga je dočekao njegov domaćin, predsjednik Republike Stipe Mesić, češki predsjednik Vaclav Klaus počeo je u utorak trodnevni posjet Hrvatskoj.

Dvojica predsjednika počela su zatim službene razgovore, a češki predsjednik trebao bi se u utorak sastati i s premijerom Ivom Sanaderom te s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Kako je bilo najavaljeno iz Ureda hrvatskog predsjednika, Vaclav Klaus realizira svoj prvi službeni predsjednički posjet Hrvatskoj u kojoj je nekoliko puta boravio obavljajući prethodne dužnosti.

U srijedu će predsjednik Češke Republike održati predavanje na Diplomatskom forumu u Novinarskom domu a istog bi se dana trebao održati i Hrvatsko-češki poslovni forum u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Očekuje se i potpisivanje hrvatsko-češkog Sporazuma o suradnji u području turizma i Memorandum o suradnji češkog ministarstva industrije i trgovine, te hrvatskog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Vaclav Klaus, koji je u politiku ušao nakon Baršunaste revolucije, a po struci je sveučilišni profesor ekonomskih znanosti, suosnivač je ODS-a (Građansko-demokratske stranke, desnica) koju je vodio do jeseni 2002.

Premijer je bio od 1996. do jeseni 1997., a za predsjednika Češke izabran je 28. veljače 2003., postavši drugi predsjednik Češke Republike nakon Vaclava Havela.

U okviru boravka u Zagrebu predviđeno je i otvaranje izložbe češke novinske fotografije te susret predsjednika Klausa s predstavnicima češke zajednice u Hrvatskoj.

Nakon Zagreba, češko izaslanstvo posjetit će Dubrovnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙