FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: Koizumijeva stranka s lakoćom će pobijediti na izborima

TOKIO , 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Prema rezultatima tri istraživanjajavnog mnijenja, objavljenim u petak u Tokiju, Liberalno-demokratskastranka (PLD) japanskog premijera Junichira Koizumija s lakoćom ćepobijediti na parlamentarnim izborima koji se u nedjelju održavaju utoj zemlji.
TOKIO , 9. rujna 2005. (Hina/AFP) - Prema rezultatima tri istraživanja javnog mnijenja, objavljenim u petak u Tokiju, Liberalno-demokratska stranka (PLD) japanskog premijera Junichira Koizumija s lakoćom će pobijediti na parlamentarnim izborima koji se u nedjelju održavaju u toj zemlji.

Istraživanje konzervativnog lista Yomiuri Shimbun pokazuje da će za PLD glasovati 42 posto birača, što je 5 posto više nego je zabilježeno prošli tjedan, u odnosu na 20 posto (neizmijenjeno) za Demokratsku japansku stranku (PDJ), glavnu oporbenu stranku. Istraživanje je provedeno na 3.506 upisanih birača.

Prema rezultatima istraživanja ekonomskog lista Nihon Keizai Shimbun u nedjelju će za PLD glasovati čak 52 posto birača, a 34 posto za PDJ, a prema rezultatima istraživanja lista Mainichi Shimbun PLD će dobiti 41 posto glasova birača, u odnosu na 35 posto od prošlog tjedna. Demokrati, prema tome istraživanju ne bi trebali dobiti više od 26 posto biračkih glasova.

Premijer Koizumi nedavno je izjavio kako namjerava podnijeti ostavku ukoliko vladina koalicija izgubi na izborima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙