FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas eksplozivom 'otvorio' granicu prema Egiptu

RAFAH, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Militanti islamističkog pokretaHamas u srijedu su eksplozivom otvorili prolaz u ogradi između pojasaGaze i Egipta koja bi trebala priječiti ubacivanje Palestinaca, objavili su očevici.
RAFAH, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Militanti islamističkog pokreta Hamas u srijedu su eksplozivom otvorili prolaz u ogradi između pojasa Gaze i Egipta koja bi trebala priječiti ubacivanje Palestinaca, objavili su očevici.

Kroz prijelaz otvoren eksplozivom deseci Palestinaca prešli su na egipatsku stranu Rafaha, pod nemoćnim pogledom šačice egipatskih graničara, naoružanih samo palicama, javlja agencija France presse.

Palestinske snage reda postavile su cementne blokove duž granice u Rafahu, gradu podijeljenom na egipatski i palestinski dio kako bi spriječile ubacivanje Palestinaca.

Granica je službeno zatvorena u utorak u ponoć u pokušaju da se prekine kaos koji vlada od ponedjeljka kada se povukla izraelska vojska nakon čega su tisuće ljudi prelazile liniju razgraničenja hodajući u oba smjera, u općoj konfuziji.

Lokalni zapovjednik Hamasa "Abou Attiyeh" upozorio je palestinske snage sigurnosti neka ne pokušavaju zatvoriti prolaz.

"Zatvorite li ovaj prolaz, otvorit ćemo deset drugih", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙