FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - Rusija 1-1

SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana polufinalnog dvobojaDavis Cupa tenisača Hrvatske i Rusije u Splitu rezultat je 1-1, a bodHrvatskoj, nakon poraza Marija Ančića od Nikolaja Davidenka, donio jeIvan Ljubičić pobijedivši Mihaila Južnjija 3:2 (3-6, 6-3, 6-4, 4-6,6-4).
SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvoga dana polufinalnog dvoboja Davis Cupa tenisača Hrvatske i Rusije u Splitu rezultat je 1-1, a bod Hrvatskoj, nakon poraza Marija Ančića od Nikolaja Davidenka, donio je Ivan Ljubičić pobijedivši Mihaila Južnjija 3:2 (3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4).

Tijekom prvoga seta jedini segment igre koji je dobro funkcionirao kod Ljubičića bila je igra nakon ubačenog prvog servisa gdje je osvojio 11 od 12 poena. No, nakon drugog servisa osvojio je tek pet od 14 bodova, dok je u pet servis-igara Južnjija osvojio tek četiri boda. Jedinu priliku da učini nešto na servis Rusa Ljubičić je imao kod 1-1 kada je stigao do 30-30, a u narednom poenu činilo se da je Južnji izbacio jedan udarac u aut. Ljubičić je zastao, no suci su ostali nijemi, a Južnji je osvojio taj i sljedeći poen. Čini se da je to poprilično dekoncentriralo Ljubičića pa je odmah u sljedećoj igri izgubio svoj servis. Do kraja prvoga seta Južnji je vrlo sigurno držao svoj početni udarac i priveo taj dio igre sa 6-3 u svoju korist.

U drugom setu, srećom, situacija na terenu je bila sasvim drugačija. Ljubičić je oduzeo servis Južnjiju za 2-0, a i do kraja tog dijela dvoboja u svakom je gemu radio pritisak na početni udarac Rusa. Nije ostvario dvostruki "break", no stigao je do poravnanja u setovima.

Treći set je umalo započeo kao i drugi, Ljubičić je odmah u prvoj igri imao priliku za oduzimanje servisa, no Južnji je dva puta ubacio odličan prvi servis, te se uspio izvući. Ipak, kod 3-3 Ljubičić je još jednom odličnim reternima stigao do prilike za "break", a ovoga je puta tu priliku i iskoristio. U sljedećoj igri Južnji je imao priliku uzvratiti, ali ponovno je proradio Ljubičićev odličan servis kojim se izvukao iz neugodne situacije, a potom je pri vodstvu 5-4 autoritativno zadržao servis za 6-4 i vodstvo od 2-1 u setovima.

Nažalost, dvoboj nije završio u četiri seta što bi odgovaralo Ljubičiću s obzirom da ga u subotu i nedjelju očekuju još dva teška dvoboja. A šansi je bilo, pri rezultatu 2-2 imao je 15-40 na servis Južnjija, no tada je jedan slabiji drugi servis poslao u mrežu i ponudio Rusu priliku da se izvuče i ostane u meču. Iako je Ljubičić i dalje pritiskao servis Južnjija, on je bio taj koji je popustio. Pri rezultatu 4-5 promašio je dva lagana voleja i praktički poklonio set Rusu.

Ipak, u petom setu nastavio se stalni pritisak Ljubičića na servis Južnjija. Kod rezultata 1-1 imao je dvije lopte za "break", prilikom prve Južnji je prestupio prilikom servisa, no glavni sudac nije prihvatio tu odluku linijskog. Srećom, naš prvi igrač se nije dao smesti, već je odmah u sljedećem servis-gemu Južnjija odigrao nekoliko maestralnih poena, te osigurao krucijalnu prednost. Čak tri puta je Ljubičić u toj igri poentirao izravno nakon servisa Južnjija i stigao do vodstva 3-2. "Break" je Ljubičić potvrdio u stilu Gorana Ivaniševića - s četiri asa, a i u preostala svoja dva servis-gema do kraja dvoboja nije ponudio niti najmanju šansu Južnjiju za novi povratak u meč. Južnji je pri vodstvu Ljubičića 5-4 pokušao posljednji trik, žalio se na ozljedu leđa i tražio pomoć fizioterapeuta kako bi učinio Ljubičića nervoznim. To mu je djelomično uspjelo, Ljubičić je promašio tri prva servisa zaredom, Južnji je stigao do 15-30, ali nakon toga proradio je prvi "Ljubin" servis, as i dva servis-winnera donijela su mu pobjedu.

Ljubičić je tijekom čitavog dvoboja imao 59 posto ubačenog prvog servisa, osvojio je 87 posto poena nakon uspješno ubačenog početnog udarca, postigao je 33 asa, a iskoristio je tri od devet prilika za "break".

U subotu je na rasporedu igra parova s početkom u 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙