FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplavljen Park prirode Kopački rit

OSIJEK, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Vodostaj Drave kod Osijeka jutrosje iznosio plus 343, a kada rijeka dosegne plus 350 centimetaraproglašavaju se redovite mjere obrane od poplave, izvijestili su uHrvatskim vodama u Osijeku.
OSIJEK, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Vodostaj Drave kod Osijeka jutros je iznosio plus 343, a kada rijeka dosegne plus 350 centimetara proglašavaju se redovite mjere obrane od poplave, izvijestili su u Hrvatskim vodama u Osijeku.

Napominju da se zasad Drava nije izlila na lijevu obalu, ali ne isključuju tu mogućnost, što znači da bi, između ostalog, mogla biti poplavljena šetnica kod zoološkog vrta .

Oko 12 000 hektara Parka prirode Kopački rit je pod vodom. Kako ističe ravnateljica Javne ustanove Biserka Vištica visoke vode su inače prirodni fenomen u tom zaštićenom dijelu prirode, što zahtijeva dodatnu skrb o divljači.

Istaknula je kako su djelatnici nadzorne službe na terenu te nadziru da se slučajno divljač ne bi zapetljala u granje. Dosad nije uočeno stradavanje divljači, no, ono što je bitno treba dodatno kontrolirati područje kako lovokradice ne bi ubijale divljač koja traži spas, rekla je.

U Odjelu za lovstvo Uprave šuma Osijek rečeno je da je divljač s poplavljenog područja prešla na sigurno, te da je u ovo doba mladunčad već dovoljno stasala da sama može preplivati poplavljeno područje.

U lovištima Hrvatskih šuma koje se nalaze u Parku prirode Kopački rit matično je stado od 1600 komada jelenske divljači, 300 srneće i tisuću divljih svinja.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo najavio je da će danas proglasiti stanje elementarne nepogode za pojedine kulture i mjesta koja su najviše stradala. Rekao je kako će od hrvatske Vlade tražiti 300 milijuna kuna kolika je dosad procijenjena šteta od visokih voda u Osječko-baranjskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙