FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 3. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

OSIJEK - U Osijeku je danas osnovan Inicijativni odbor Udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) od 60 članova, a za predsjednika je izabran Branimir Glavaš. Do danas je inicijativu za osnivanje i Programsku deklaraciju Udruge HDSSB potpisalo 1100 građana, što je najbolji dokaz da ideja živi u narodu jer "osnovni cilj regionalizacije nije autonomaštvo, kako nas pokušavaju optuživati, već osiguravanje ravnomjernog razvoja svih hrvatskih dijelova i poboljšanje života građana Slavonije i Baranje prije svega kroz gospodarski razvitak", rekao je Glavaš.

PLOČE - Predstavnici hrvatske Vlade i Svjetske banke potpisali su danas u Pločama Ugovor o dodjeli predujma zajma za Projekt integracije trgovine i transporta za Luku Ploče. Ugovor su potpisali ministar financija Ivan Šuker i direktor Ureda Svjetske banke za Rumunjsku, Bugarsku i Hrvatsku Anand K. Seth. Projekt obuhvaća izgradnju kontejnerskog terminala vrijednog 35 milijuna američkih dolara i terminala za rasute terete vrijednog 44 milijuna dolara. Predujam iznosi milijun i 750 tisuća dolara i bit će namijenjen za pripremu dokumentacije, dok se ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 60 do 75 milijuna eura.

OSIJEK - U organizaciji osječkog Športsko-ribolovnog kluba "Drava" na staroj Dravi u Bilju danas je održano Međunarodno ribičko natjecanje" Memorijal Krunoslav Brust", u lovu ribe udicom na plovak, na kojemu je nastupila 21 ekipa iz Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Predsjednik osječkog ŠRD "Drava" Zvonko Budimac istaknuo je kako se "Memorijal Krunoslav Brust" održava treću godinu te da je postao prestižno ribičko natjecanje koje svake godine okuplja sve veći broj sudionika. U ekipnom plasmanu prvo je mjesto osvojila ekipa "Bucov" iz Apatina, drugo "Šaran" iz Našica, a treće "ORŠK" iz Osijeka.

KARLOVAC - Tridesetčetverogodišnji S.R. iz Karlovca kojeg je jučer policija uhitila zbog sumnje da je na unajmljenom imanju u Budačkoj Rijeci kod Krnjaka uzgajao indijsku konoplju, priveden je danas istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje u pritvoru. Po riječima istražnog suca Ivana Perkovića, S.R. je pri saslušanju izjavio da se liječio od PTSP-a, a predočio je i medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da se liječio na Odjelu psihijatrije Opće bolnice u Karlovcu. S.R. je rekao da se zbog strahota proživjelih na ratištima 2004. godine odao uživanju marihuane, te da se na uzgoj odlučio zbog vlastitih potreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙