FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni centar 112: I dalje izvanredno stanje obrane od poplave na Muri

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - U Međimurskoj županiji i dalje jena snazi izvanredno stanje obrane od poplave na rijeci Muri čiji jevodostaj u Murskom Središću jutros u šest sati iznosio je 412 cm idalje je u opadanju, kao i u Goričanu gdje iznosi 476 cm te u uKotoribi 503 cm, izvijestila je Državna uprava za zaštitu ispašavanje, Državni centar 112.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - U Međimurskoj županiji i dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplave na rijeci Muri čiji je vodostaj u Murskom Središću jutros u šest sati iznosio je 412 cm i dalje je u opadanju, kao i u Goričanu gdje iznosi 476 cm te u u Kotoribi 503 cm, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Državni centar 112.

U općini Goričan nije bilo većih problema i stanje je sada stabilno.

U općini Kotoriba, vodostaj je jučer rastao tijekom cijeloga dana, pa je bilo potrebno 30-ak intervencija da se stanje stavi pod kontrolu. Za sada nema većih materijalnih šteta i situacija je stabilizirana. U akciji obrane od poplava sudjeluje oko 350 ljudi na dionici 37 (Gorenjak - Legrad) koja je duga 24,7 km, a dužina je nasipa 15 km.

Kako se bilježi daljnji pad vodostaja u Sloveniji kod G. Radgone, očekuje se postupna normalizacija stanja na Muri.

U Osječko-baranjskoj županiji na slivnom području Karašica-Vučica jučer je zabilježen pad vodostaja, pa su ukinute mjere izvanredne obrane od poplave za područje Stipanovaca i Podgaračkog Dubovika, a za dionicu Zokov Gaj i Marjanac, ukinute su i redovne mjere.

I vodostaj Vuke je u opadanju, pa se očekuje prekid izvanrednog stanja. Na lokalnoj cesti Vuka-Beketinci još ima vode na kolniku, te je ista zatvorena za promet.

U Koprivničko-križevačkoj županiji sinoć u 22 sata uspostavljene su mjere redovne obrane od poplava na rijeci Dravi, slivno područje Bistra

U Varaždinskoj županiji zabilježena je jučer na rijeci Dravi u Varaždinskoj županiji tendencija pada vodostaja, te su Hrvatske vode donijele rješenje o prekidu pripremnog stanja obrane od poplave za dionicu Virje Otok - Dubrava Križovljanska.

U Virovitičko-podravskoj županiji Hrvatske su vode zbog opadanja vodostaja jučer ukinule mjere pripremnog stanja obrane od poplave za slivno područje Karašica - Vučica Donji Miholjac.

Državni centar upozorava da je u Požeško-slavonskoj županiji u gradovima Lipik i Pakrac voda za piće i dalje je neispravna, kao i iz javnih vodoopskrbnih sustava za području Čaglinske općine, tj. mjesta Sovski Dol, Djedina Rijeka, Ruševo i Paka.

Također izvješćuje i o tendencijama vodostaja, pa je tako rijeke Save do Rugvice u opadanju, a nizvodno u porastu. Pripremno stanje obrane je kod Rugvice, Crnca, Jasenovca, Mačkovca i Slavonskoga Broda.

Vodostaj rijeke Kupe je u opadanju, a Drave u porastu, pa je pripremno stanje obrane kod Osijeka. Redovna obrana od poplava kod Botova.

Vodostaj rijeke Dunava je u stagnaciji s tendencijom porasta, pa je pripremno stanje obrane kod Batine, Aljmaša i Dalja. Znatan porast vodostaja je u gornjem toku Dunava, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙