FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić na poziv francuskog kolege putuje u Tours

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Na poziv francuskog ministra kultureRenauda Donnedieua de Varbesa hrvatski ministar kulture Božo Biškupićsutra će biti nazočan inauguraciji Europskog kulturnog centra sv.Matina iz Toursa koja će se održati u klaustru katedrale u Toursu,izvijestila je danas glasnogovornica Ministarstva kulture.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Na poziv francuskog ministra kulture Renauda Donnedieua de Varbesa hrvatski ministar kulture Božo Biškupić sutra će biti nazočan inauguraciji Europskog kulturnog centra sv. Matina iz Toursa koja će se održati u klaustru katedrale u Toursu, izvijestila je danas glasnogovornica Ministarstva kulture.

Tom će prigodom kulturnom centru biti službeno dodijeljena diploma "Veliki kulturni put Vijeća Europe". Kulturni će centar razvijati nove proizvode kulturnog turizma, vrednovati baštinu koja čuva sjećanje na svetoga Martina i djelovati na širenju europske ideje u sklopu mreže koja će objediniti velik broj lokalnih zajednica u Europi.

Za boravka u Toursu ministar Biškupić održat će niz bilateralnih sastanaka na ministarskoj razini. S francuskim će kolegom posebno razgovarati o nastavku suradnje, posebno u razmjeni velikih umjetničkih projekata koji su obilježili protekle dvije godine. Zahvaljujući upravo dobroj suradnji dviju zemalja, hrvatska i francuska publika uživale su u vrhunskim djelima posebno likovnih umjetnika, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙