FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bišćević s izaslanstvom norveškog ministarstva vanjskih poslova

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izaslanstvo norveškog ministarstvavanjskih poslova počelo je u utorak posjet državama jugoistočne Europei to redovitim političkim konzultacijama s hrvatskim ministarstvomvanjskih poslova i europskih integracija, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Izaslanstvo norveškog ministarstva vanjskih poslova počelo je u utorak posjet državama jugoistočne Europe i to redovitim političkim konzultacijama s hrvatskim ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija, priopćio je MVPEI.

Izaslanstvo norveškog ministarstva vanjskih poslova predvodio je zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Traavik, a izaslanstvo MVPEI-ja državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević koji je norvešku stranu upoznao s aktivnostima i napretkom u pogledu ispunjavanja uvjeta za punopravno članstvo Hrvatske u EU-u i NATO-u, kaže se u priopćenju.

Bišćević je norveškom izaslanstvu istaknuo, dodaje se u priopćenju, da Hrvatska očekuje da pristupni pregovori za punopravno članstvo u EU-u otpočnu u najskorije vrijeme.

Kako se kaže u priopćenju, državni tajnik Biščević naglasio je kako je u tom smjeru od svih država jugoistočne Europe Hrvatska najviše napredovala, te bi njezin ulazak u EU bio od velikog značaja i za ostale države te regije, za čiju će stabilnost predstojeće razdoblje do kraja 2007. biti ključan.

Budući da je posjet Zagrebu početak radnog posjeta norveškog izaslanstva državama jugoistočne Europe, Biščević je upoznao norvešku stranu s odnosima Hrvatske i susjednih država i istaknuo da Hrvatska predano radi na rješavanju svih preostalih otvorenih pitanja sa susjednim državama, navodi se u priopćenju.

Ovaj je susret iskorišten i za neformalni oproštaj od dosadašnjeg norveškog veleposlanika u Hrvatskoj Knuta Toraasena, te za neformalno upoznavanje s budućom norveškom veleposlanicom Elisabeth Walaas, koja na tu dužnost stupa u listopadu ove godine, kao i s budućim hrvatskim veleposlanikom u Norveškoj Dobroslavom Silobrčićem, koji na tu dužnost stupa sredinom ovog mjeseca, dodaje u svom priopćenju MVPEI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙